CSA week 3 / Panier bio semaine 3

Posted on Posted in English, Francais, Uncategorised

In this week’s basket:

– cucumber
– lettuce
– beets
– Hakurei turnip
– scallions
– radish
– garlic scapes
– basil
– mesclun
– Asian greens (komatsuna and kailaan)
– kale

The first greenhouse cucumbers have arrived! We eat them like chocolate bars on hot days. They’re also a lovely topping for:

Soba noodles with asian greens and tahini dressing: Get your soba noodles boiling. While they cook, coarsely chop one bunch asian greens or bok choi, mince a few garlic scapes and chop some scallions, set aside. In a blender mix 1/2 cup tahini, 1/4 tamari, 1/4 cup rice wine vinegar, 1/8 cup maple syrup and enough hot water to make a creamy consistency. Drain noodles and toss with vegetables allowing the greens to wilt. Serve topped with tahini dressing or mix the dressing with the noodles before serving. Top with toasted sesame seeds.

Tahini dressing is also a great dip for sliced turnips, radish and cucumber, and it makes a lovely salad dressing.

We like this no-nonsense recipe for Roasted radishes, Hakurei turnips and Scallions: http://www.farmerdaves.net/roasted-radishes-hakurei-turnips-and-scallions

Speaking of no-nonsense, here’s Richard’s radishes: Butter one thick slice good white bread. Slice some radishes, place on bread. Sprinkle with salt. Enjoy.

More on toast: Mushrooms and kale with toast: http://smittenkitchen.com/blog/2015/05/mushrooms-and-greens-with-toast/

This Turnip green baked tart recipe sounds delicious. You could probably use kale, chard, asian greens, radish greens or any other edible tops in your fridge with great results: http://www.101cookbooks.com/archives/turnip-green-tart-recipe.html

Roasted beet salad sounds like the perfect summer meal – roast the beets in the bbq if it’s too hot for the oven. Our meslun can substitute for baby arugula: http://cookinglsl.com/roasted-beet-salad-with-goat-cheese-and-pistachios/

Kale hummus, who knew? http://ohmyveggies.com/roasted-garlic-kale-hummus-from-let-them-eat-kale/

Ferme Lève-tôt
Panier bio semaine 3

Dans le panier cette semaine:

– concombres
– laitue
– betteraves
– navets Hakurei
– échalottes
– radis
– fleurs d’ail
– basilic
– mesclun
– verdures asiatiques (komatsuna et kailaan)
– chou-kale

Les premiers concombres de serre sont arrivés! Chez nous on les manges comme une barre de chocolat quand il fait chaud. Ils sont aussi superbe avec:

Nouilles soba avec verdures asiatiques et sauce de tahini: Faire bouillir les nouilles. Pendant qu’ils bouillent, couper en grands morceaux une botte de verdures asiatiques ou bok choi, faire hâcher quelques fleurs d’ail et quelques échalottes, et mettre à côté. Dans un mixeur, mélanger 1/2 tasse tahini, 1/4 tasse tamari, 1/4 tasse vinaigre de vin de riz, 1/8 tasse sirop d’érable et assez d’eau chaude pour achever une consistence crémeuse. Égoutter les nouilles et mélanger avec les légumes pour que les feuilles se fanent. Servir avec la sauce mélangé ou en portions avec la sauce au dessus. Saupoudrer avec les graines de sésame.

La sauce tahini est aussi très bonne avec les navets, les radis et les concombres tranchés, ou comme vinaigrette.

On aime cette recette pratique pour les radis et les navets Hakurei rôtis avec échalottes: http://www.farmerdaves.net/roasted-radishes-hakurei-turnips-and-scallions

Aussi pratique, voici les radis de Richard: Beurrer un bon morceau de pain blanc. Recouvrir de radis en tranches fin. Ajouter un peu de sel. Bon appétit!

Aussi avec toast: Champignons et kale avec pain grillé: http://smittenkitchen.com/blog/2015/05/mushrooms-and-greens-with-toast/

Cette recette pour une tarte de feuilles de navets a l’air délicieux. Vous pouvez probablement utiliser du chou-kale, bette-a-carde, verdures asiatique, feuilles de radis ou n’importe quel feuilles comestibles dans le frigo avec des belles résulltats: http://www.101cookbooks.com/archives/turnip-green-tart-recipe.html

Cette Salade de betteraves rôtis a l’air d’une recette d’été parfait – utiliser le bbq pour rôtir les betteraves si c’est trop chaud pour le four. Notre mesclun peut substituer pour la roquette: http://cookinglsl.com/roasted-beet-salad-with-goat-cheese-and-pistachios/

Wow! Hummus de chou-kale: http://ohmyveggies.com/roasted-garlic-kale-hummus-from-let-them-eat-kale/