CSA week 4 / Panier bio semaine 4

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In this week’s basket:

– broccoli / kale
– snap peas
– lettuce
– scallions
– mesclun / arugula
– cucumber
– turnip / beet
– garlic scapes
– cilantro

Delicious snap peas are to be eaten whole and raw, no shelling required. You can also add them to fresh salads and stir-frys.

We love cilantro and scallions chopped fresh on top of nut-ginger sauce, as a toppping for stir-frys, a dip for raw sliced cucumber and turnips, or as a salad dressing:

Mix the following ingredients in a small saucepan; 1/4 cup smooth nut butter (peanut, almond, cashew…), 2 tbsp maple syrup, 2 tbsp tamari, 1 tbsp brown rice vinegar, 2 tsp grated ginger, 1 tsp hot pepper oil. Whisk until smooth and heat gently until the sauce thickens. Add water if needed for desired consistency.

FARM TOUR: SUNDAY JULY 12, 10am
Come see where your vegetables grow!
Field and farm tour starts 10am sharp, followed by a byo-picnic lunch. Kids and friends are welcome, please leave dogs at home.
We are located at #460 Chemin Kalalla in Low, about 1hr north of Ottawa/Gatineau.

DIRECTIONS TO THE FARM
Drive north on Hwy 5 to La Pêche. Follow signs to Hwy 105 towards Maniwaki.
Follow Hwy 105 4km north to Alcove. Turn left onto Chemin des Érables.
Follow Chemin des Érables 4km to Lascelles. Turn left then immediately right onto Chemin du Lac Bernard.
Follow Chemin du Lac Bernard 3.5km. Turn left onto Chemin Kalalla.
Follow Chemin Kalalla 7km to the farm at #460. Note that you will pass #466 before reaching #460. Our farm is .5km past Higgins Road.

Ferme Lève-tôt
Panier bio semaine 4
9 juillet 2015

Dans le panier cette semaine:

– brocoli / chou-kale
– pois mange-tout
– laitue
– échalottes
– mesclun / roquette
– concombre
– navet / betteraves
– fleurs d’ail
– coriandre

Les pois mange-tout sont mangés entiers et crus, pas nécéssaire le les écosser. Vous pouvez aussi les ajouter aux salades et sautés.

On adore la coriandre et les échalottes hâchés sur la sauce de noix et gingembre, comme garniture de sauté, comme trempette pour les concombres et les navets, ou comme vinaigrette sur une salade:

Mélanger dans une petite casserole: 1/4 tasse beurre de noix (arachides, cajou, amande…), 2 c sirop d’érable, 2 c tamari, 1 c riz de vinaigre de riz brun, 2 c à thé gingembre râpé, 1 c à thé huile de piment. Mélanger pour que les ingrédients sont crémeux et chauffer doucement jusqu’a ce que la sauce épaissit. Ajouter de l’eau si nécésaire pour donner la consistence désiré.

VISITE DE FERME: DIMANCHE 12 JUILLET, 10h
Venez voir d’ou viennent vos légumes!
Visite des champs et de la ferme à 10h pile, suivi par un apportez-votre-picnic. Les enfants et les amis sont bienvenus, svp laissez vos chiens chez vous.
On est au #460 Chemin Kalalla a Low, environ 1hr au nord de Ottawa/Gatineau:

POUR VOUS RENDRE À LA FERME
Prenez l’Autoroute 5 à La Pêche. Suivez les cartes routières pour la 105 vers Maniwaki.
Suivez la route 105 4km jusqu’a Alcove. Tournez à gauche sur le Chemin des Érables.
Suivez le Chemin des Érables 4km à Lascelles. Tournez à gauche, puis immédiatement à droite sur le Chemin du Lac Bernard.
Suivez le Chemin du Lac Bernard 3é5km. Tournez à gauche sur le Chemin Kalalla.
Suivez le Chemin Kalalla 7km jusqu’au #460. Notez que vous allez passer le #466 avant d’arriver au #460. La ferme est .5km à la suite du Chemin Higgins.