CSA week 7 – July 30 2015

Posted on Posted in English, Francais, Uncategorised

Ferme Lève-tôt
CSA week 7
July 30 2015

– lettuce
– fresh sweet onions
– new potatoes
– carrots
– broccoli / cauliflower
– beans
– tomato
– summer squash
– cucumber
– chard

Lots of new veggies in this week’s basket, and lots of zucchini (’tis the season)! The sweet onions are Ailsa Craig heirloom, best enjoyed fresh or lightly cooked.

We love french potato salad! There are so many recipes online that we couldn’t choose one. If you have the Joy of Cooking or Julia Child’s cookbook you won’t need the internet.

Here’s a nice simple recipe for swiss chard with sweet onions: http://www.epicurious.com/recipes/food/views/sauteed-swiss-chard-with-onions-240560
The earthy flavour of chard gets a lift from raisins and pine nuts (we usually substitute with sunflower seeds or pumpkin seeds) http://www.epicurious.com/recipes/food/views/swiss-chard-with-raisins-and-pine-nuts-231509

OK, summer squash! There’s always the classics: zucchini bread, grilled zucchini, zucchini on pasta, zucchini quiche. For those of you looking to take your zucchini experience further:

Zucchini and ricotta spread: http://www.marthastewart.com/335071/creamy-zucchini-and-ricotta-spread#Zucchini%20and%20Summer%20Squash%20Recipes|/275750/summer-squash-and-zucchini-recipes/@center/276955/seasonal-produce-recipe-guide|335071
Savoury zucchini bread with moroccan spices: http://www.myrecipes.com/recipe/zucchini-bread-with-moroccan-spices
We made a big batch of Kasouni last year and it’s delicious on hamburgers and in curries: http://afreshlegacy.net/kasouni-recipe

***

Ferme Lève-tôt
Panier bio semaine 7
30 juillet 2015

Dans le panier cette semaine:

– laitue
– oignons frais
– pommes de terre
– carottes
– brocoli / chou-fleur
– haricots
– tomates
– courgettes
– concombre
– bette-a-carde

Beaucoup de nouveau légumes dans le panier cette semaine, et beaucoup de courgettes (c’est le saison)! Les oignons sont la variété patrimoine Ailsa Craig, délicieux crus ou légèrement cuits.

On adore la salade française de pommes de terre! Il y a tellement de recettes en-ligne qu’on a pas pu choisir une. SI vous avez The Joy of Cooking ou la livre de Julia Child, vous n’aurez pas besoin de l’internet.

Voici une belle recette simple pour la bette-a-carde avec des oignons doux: http://www.epicurious.com/recipes/food/views/sauteed-swiss-chard-with-onions-240560
La saveur boisé de la bette-a-carde est bonifié par des raisins et les pignons (on remplace avec les graines de tournesol ou de citrouille) http://www.epicurious.com/recipes/food/views/swiss-chard-with-raisins-and-pine-nuts-231509

Cougettes! Il y a toujours les classiques: gâteau de courgettes, courgettes grillés, pâtes avec courgettes, quiche aux courgettes. Pour ceux qui veulent avancer leur aventures avec les courgettes:

Trempette de courgettes et ricotta: http://www.marthastewart.com/335071/creamy-zucchini-and-ricotta-spread#Zucchini%20and%20Summer%20Squash%20Recipes|/275750/summer-squash-and-zucchini-recipes/@center/276955/seasonal-produce-recipe-guide|335071
Pain de courgettes savoureux avec épices Moroccaines: http://www.myrecipes.com/recipe/zucchini-bread-with-moroccan-spices
On a fait du Kasouni l’année passé et c’est excellent sur les hamburgers et dans les curry: http://afreshlegacy.net/kasouni-recipe