CSA week 8 – August 6 2015

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Ferme Lève-tôt
CSA week 8
August 6 2015

In this week’s basket:

– carrots
– cucumber
– zucchini
– lettuce
– beans
– potatoes
– tomatoes
– onions
– broccoli / kale / cauliflower

It’s been a very rainy week in the hills! While we feel that too much rain is better than not enough, (especially with our sandy soil), the weeds grow just as well as the veggies when it rains a lot!

One of our favourite kid’s stories is First Tomato by Rosemany Wells. This recipe for Egyptian Tomato Soup reminds me of the story: http://www.thekitchn.com/recipe-egyptian-tomato-soup-weeknight-dinner-recipes-from-the-kitchn-123308

There are so many variations on steamed green beans with vinaigrette and toasted nuts, it’s hard to choose one! We usually just add some butter and lemon juice, and top with browned garlic and sunflower seeds. Add a dash of raspberry vinegar, too. The same “recipe” applies to new potatoes.

Toasted flax green bean fries sound fun: http://www.onegreenplanet.org/vegan-recipe/super-flax-green-bean-fries/

We’ve discovered that you can add pretty much anything to savoury pancakes and call it dinner – zucchini, carrots, onions, kale. And you get to eat maple syrup with two meals a day! Zucchini pancakes: http://damndelicious.net/2014/04/02/zucchini-fritters/ Carrot fritters with tahini yogurt: http://www.taste.com.au/recipes/23925/carrot+fritters+with+tahini+yoghurt
Black bean, cucumber and feta salad: http://www.thekitchn.com/recipe-chilled-black-bean-feta-cucumber-salad-recipes-from-the-kitchn-206267

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Ferme Lève-tôt
Panier bio semaine 8
6 août 2015

Dans le panier cette semaine:

– carottes
– concombres
– courgettes
– laitue
– haricots
– pommes de terre
– tomates
– oignons
– brocoli / chou-kale / chou-fleur

Il a plu quand même beaucoup cette semaine! Bien qu’on croit que trop de pluie est meix que pas assez (spécialement avec notre sol sablonneux), la pluie encourage les mauvaises herbes aussi bien que les légumes!

Un de nos histoires de l’heure de coucher is First Tomato par Rosemary Wells. Cette recette pour la Soupe de Tomates à l’Égyptienne nous fait penser à l’histoire: http://www.thekitchn.com/recipe-egyptian-tomato-soup-weeknight-dinner-recipes-from-the-kitchn-123308

Il y a tellement de variations sur les haricots cuits à la vapeur avec de la vinaigrette et les noix rôtis, c’est difficile d’en choisir un! La plûpart du temps on ajoute simplement un peu de beurre et du jus de citron et de l’ail et des graines de tournesol rôtis. Ajoutez un peu de vinaigre de framboise. La même recette s’applique aux pommes de terre.

Les haricots verts rôtis avec lin nous semble un bonne amuse-geule: http://www.onegreenplanet.org/vegan-recipe/super-flax-green-bean-fries/

On a découvert qu’on peut ajouter presque n’importe quelle légume aux crêpes savoureuses pour le souper – courgettes, carottes, oignons, kale. Et comme ca vouse pouvez manger le sirop d’érable avec deux repas par journée! Crêpes de courgettes: http://damndelicious.net/2014/04/02/zucchini-fritters/ Crêpes de carottes avec yogourt de tahini: http://www.taste.com.au/recipes/23925/carrot+fritters+with+tahini+yoghurt
Salade de concombre, fêves noirs et feta: http://www.thekitchn.com/recipe-chilled-black-bean-feta-cucumber-salad-recipes-from-the-kitchn-206267