– Scallions
– “Hakurei” spring turnips
– Spinach
– Arugula
– Mesclun
– Beets/Radish
– Bok Choi
– Kale
This week’s box is full of hearty, flavourful leafy items and spring roots, perfect ingredients for fresh salads, and easy stir-frys.
To prepare easy Kale or Bok Choi: Cut the leaves into 2-3 pieces. Heat 2 tbsp sesame oil and 1 clove minced garlic in a wok and add stem pieces first. Sauté 2-3 minutes then add the leafy part and toss quickly until the leaves have softened. Add salt to taste.
Hakurei Turnips are delicious raw with dip or sliced into sandwiches; try Glazed Hakurei Turnips for dinner. We substitute local maple syrup for the sugar: http://www.epicurious.com/
Radishes: Some like it hot. For those who like it mellow, try Roasted Radishes with Radish Leaf Pesto Pasta: http://ohmyveggies.com/roasted-radishes-with-radish-leaf-pesto-pasta/
Shakshuka! Baked Eggs in Tomato Sauce with Creamed Spinach and Kale. YES. http://theveggieindian.com/
A very easy recipe for Arugula and Walnut pesto. Those on a budget could easily substitute sunflower seeds: http://aseasyasapplepie.com/
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Ferme Lève-tôt
Panier Bio semaine 1
18 juin 2015
Dans le panier cette semaine:
– Échalottes
– Navets de printemps “Hakurei”
– Épinards
– Roquette
– Mesclun
– Betteraves/Radis
– Bok Choi
– Chou frisé
La boîte cette semaine est remplie de verdures robustes et savoureuses, et de racines printannières, des ingrédients idéales pour les salades fraîches et les sautés.
Pour préparer le chou-kale ou le bok-choi: Couper les feuilles en 2-3 morceaux. Chauffer 2 c d’huile de sesame et 1 gousse d’ail dans un wok et ajouter les tiges. Faire sauter 2-3 minutes et ajouter les feuilles. Remuer jusqu’a ce que les feuiiles sont doux. Ajouter du sel.
(notez que les recettes ci-dessous sont en anglais – on aimerait bien reçevoir des recettes en fraincais pour partager avec nos parteniares aussi!)
Les navets “Hakurei” sont délicieux crus avec une trempette ou tranchés dans un sandwich; essayez les Navets Hakurei Glacés pour le souper. On remplace le sucre avec le sirop d’érable cru:http://www.epicurious.com/
Radis: Il y en a qui les aiment crus. Pour ceux qui les préferrent moins épicés, essayez les Radis Rôties avec Pesto de feuiiles de radis: http://ohmyveggies.com/roasted-radishes-with-radish-leaf-pesto-pasta/
Shakshuka! Oeufs cuits dans une sauce de tomates avec crème d’Épinards et Chou-kale. OUI. http://theveggieindian.com/
Une recette facile pour un pesto de Roquette et noix de grenoble. Ceux avec un budget serré peuvent remplacer les noix de grenoble avec des graines de tournesol. http://aseasyasapplepie.com/